Speler van Hoffenheim in levensgevaar na ongeluk

Boris Vukcevic, speler van het Duitse 1899 Hoffenheim, verkeert na een ernstig ongeluk in levensgevaar. De Duitse middenvelder kwam vanmiddag met zijn Mercedes in botsing met een vrachtwagen.

Het ongeluk gebeurde op de weg tussen Hoffenheim en Heidelberg. Volgens de politie zou de auto door te hoge snelheid op de verkeerde rijbaan terecht gekomen zijn, waardoor hij frontaal op de tegemoetkomende vrachtwagen botste. De brandweer moest het autowrak opensnijden om de zwaargewonde Vukcevic te bevrijden.

Op de weg waar het ongeluk gebeurde, geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De vijftigjarige bestuurder van de vrachtwagen zou slechts lichtgewond zijn geraakt.

Met een helikopter werd hij vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later vandaag een operatie zal ondergaan. Vukcevic heeft levensbedreigende verwondingen aan zijn hoofd en wordt kunstmatig in coma gehouden.

"We zijn allemaal geschokt", liet manager Andreas Müller van Hoffenheim in een eerste korte reactie. "Onze gedachten zijn bij Boris en zijn familie."

Vukcevic werd geboren in het Kroatische Osijek, maar is jeugdinternational voor Duitsland. In 2008 maakte hij de overstap van VfB Stuttgart naar 1899 Hoffenheim.