Dwayne Johnson op jacht naar mythes

Dwayne Johnson gaat de hoofdrol spelen in de fantasyfilm Lore. Het verhaal is gebaseerd op de strip van Ashley Wood waarin een geheim broederschap het in de huidige wereld opneemt tegen mythologische wezens die echt blijken te bestaan. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Beoogd regisseur is Barry Sonnenfeld. Hij heeft met de drie Men in Black-films al laten zien prima overweg te kunnen met een moderne maatschappij waarin vreemde wezens in toom worden gehouden door een geheime organisatie.

Johnson is volgend jaar te zien in onder meer G.I. Joe: Retaliation als Pain and Gain. Hij is momenteel bezig met de opnames van The Fast and the Furious 6. Wanneer Lore moet verschijnen is nog onbekend.

De Australiër Wood heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de wereld van de comics en is winnaar van een Spectrum Award en een Communications Arts Award. Hij was onder meer in dienst bij zowel Marvel als DC en werkte aan series als Transformers, The X-Men, Judge Dredd, Spawn en Tank Girl.


Dwayne Johnson gaat mythologische monsters opjagen (Foto: Novum)