Cowell: 'Britney is gemeen'

Britney Spears kan tegenover de kandidaten van X Factor behoorlijk vals uit de hoek komen. Dat vindt Simon Cowell, die het komende seizoen achter de jurydesk zit met de popprinses.

Volgens Cowell, die X Factor heeft bedacht, is Britney een 'fascinerend' persoon. "Omdat je niets over haar weet", vertelt hij aan het Amerikaanse blad People. "Ze is heel onvoorspelbaar, je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ze neemt haar baan heel serieus en verrassend genoeg is ze best gemeen."

Cowell vindt het fijn dat Britney niet bang is haar mening te geven tegenover de kandidaten. "In het verleden hadden we juryleden die nooit nee durfden te zeggen", legt hij uit. "Maar zij heeft daar geen moeite mee. Ze is niet snel tevreden."

Naast de 30-jarige Spears maakt ook de tien jaar jongere Demi Lovato voor het eerst deel uit van de jury van X Factor. Cowell vergelijkt de twee met 'racepaarden die veel talent hebben, maar moeilijk te bedwingen zijn'. "We hebben totaal geen controle over ze en zijn het heel vaak oneens met ze", verduidelijkt hij. "Maar dat maakt het juist interessant."