NAM: Sorry voor de aardbevingen

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft woensdagavond excuses aangeboden aan inwoners van Groningen die schade hebben geleden door de recente aardbevingen. Dat heeft een woordvoerder van de NAM donderdag gezegd.

Een aardbeving in het Groningse Loppersum vorige maand leidde tot elfhonderd schademeldingen. NAM-manager Hans Jansen was woensdag in het nabijgelegen Middelstum voor een bijeenkomst met vierhonderd gedupeerden. "We hebben zelf weinig gezegd en vooral naar de mensen geluisterd", zei de woordvoerder.

De NAM gaat de huidige regeling voor schadevergoedingen onder de loep nemen en wil die uitbreiden. Zo kunnen gedupeerden in de toekomst een tweede taxateur aanvragen om een raming van de schade laten maken. "Dat is iets waar mensen specifiek om hadden gevraagd, een contra-expertise", lichtte de woordvoerder toe.

De komende tijd wordt gekeken naar andere manieren om de schadevergoedingsregeling te verbeteren. Binnen enkele weken moet daar meer over bekend worden, aldus de woordvoerder.