Fransman Démare wint Vattenfall Cyclassics

De Fransman Arnaud Démare heeft zondag de Vattenfall Cyclassics op zijn naam geschreven. De renner van FdJ bleef André Greipel (Lotto-Belisol) en Giacomo Nizzolo (Radioshack-Nissan) voor in de massasprint in de straten van Hamburg. Tom Veelers (Argos-Shimano) werd op de negende plaats de beste Nederlander.

Zoals te doen gebruikelijk werden de eerste uren van de klassieker in Hamburg door een vroege vlucht leuk gemaakt. Toen zij waren ingerekend begon de koers pas echt. Met nog zo'n 25 kilometer te gaan ontstond er een nieuwe kopgroep met grote namen als Tom Boonen en Greg van Avermaet.

Uit die groep sprong de Belg Ben Hermans op de laatste beklimming van de Waseberg weg. De renner van Radioshack hield tot net binnen de laatste tien kilometer stand, maar daarna werd ook de kopgroep snel opgeslokt door het peloton.

Zonder Theo Bos in goede positie ging Raborenner Mark Renshaw voor zijn eigen kans. De Nieuw-Zeelander was de ideale gangmaker voor Démare die toen hij eenmaal op kop kwam, niet meer omkeek.