Advocaat blij met dominant PSV

Dick Advocaat sprak na afloop van de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC van een dominant PSV. De oefenmeester was erg content met de zege.

PSV revancheerde zich met de ruime overwinning op de nederlaag van vorige week tegen RKC Waalwijk. Advocaat zag toe hoe de Eindhovenaren zich uitstekend herpakten van de onverwachte blamage. "Na een eerste fase waarin Roda JC er af en toe dreigend uitzag, hebben wij na de 1-0 het initiatief overgenomen. We gingen makkelijker voetballen, hadden continu balbezit en waren met name op het middenveld zeer dominant", aldus de coach.

Hij sprak op de persconferentie louter lovende woorden over de tweede helft van PSV. "We hebben in de opbouw weinig fouten gemaakt, vooral na de 2-0. We lieten de bal gemakkelijk rond gaan en dan zie je dat Roda het niet meer volhoudt. We hebben in de tweede helft erg dominant gevoetbald."

PSV stond bij de rust met 1-0 voor door een doelpunt van Kevin Strootman. Daarna bouwden Ola Toivonen, Abel Tamata (eigen doelpunt), Jeremain Lens en Georginio Wijnaldum de score uit tot een monsterzege voor de Brabanders.