Plet baalt van FC Twente

Glynor Plet heeft zijn hakken in het zand gezet nu FC Twente de spits een transfer naar SC Heerenveen door de neus heeft geboord. Plet is sinds januari van dit jaar in dienst van de voetbalclub uit Enschede, maar hij is overbodig geworden door de komst van Luc Castaignos en Dmitry Bulykin.

FC Twente had achter de rug van Plet om een akkoord bereikt met NEC over een verhuur van de 25-jarige speler, maar Plet wilde liever naar sc Heerenveen die ook intresse had in de spits. Volgen de zaakwaarnemer van Plet Winnie Haatrecht een rare gang van zaken. Volgens Haatrecht wilde Twente Plet alleen aan Heerenveen verkopen in plaats van huren. "Dat is extra vreemd, als je bedenkt dat Glynor in eerste instantie alleen in aanmerking kwam voor een verhuur, omdat FC Twente aangaf toekomst in hem te zien. De verkoopprijs die FC Twente vroeg, was te hoog voor SC Heerenveen en nu is de kans verkeken, want SC Heerenveen heeft nu Alfred Finnbogason aangetrokken."

 De enige optie voor Plet is nog het buitenland. "Als FC Twente niet wil, dat hij naar SC Heerenveen gaat, heeft Glynor geen trek om onder de voorwaarden van FC Twente naar NEC te gaan. Het is zijn toekomst en daar wil hij zelf wat over te zeggen hebben. Zoals het er nu uitziet, zit Glynor voorlopig nog gewoon in Enschede", aldus Haatrecht