Krul: "Anita enorme kwaliteitsimpuls"

Doelman Tim Krul mocht gisteren landgenoot Vurnon Anita verwelkomen bij Newcastle United. De derde keeper van Oranje vindt de komst van de Ajacied een 'enorme kwaliteitsimpuls'.

"Toen de manager mij om raad vroeg, heb ik één ding gezegd: Anita? Halen!" De doelman denkt dat de voormalig Ajacied een welkome versterking is, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vurnon Anita is voor ons een enorme kwaliteitsimpuls."

"Engeland staat natuurlijk voor heen-en-weer-voetbal, maar Vurnon is een echte verbindingsman. Bovendien heeft hij veel ervaring", aldus Krul, die Anita kent van het Nederlands elftal, maar daarvan niet alleen. "We schelen één jaar. Ik ken hem nog van Oranje onder-15. Mooi dat hij erbij is gekomen. Voor mij ook. Toch fijn dat de club na een tijdje op de Franse toer te zijn geweest, nu voor nog een Nederlander kiest."

Anita heeft zijn eerste training bij zijn nieuwe club inmiddels achter de rug. Volgens Krul heeft Anita meteen indruk gemaakt. "Je zag Vurnon op de training meteen respect afdwingen bij zijn teamgenoten. Je zag ze denken 'wat een kleine voetballer', maar toen begon hij te rennen en gooide hij zijn lichaam even in het duel. Zag je ze kijken, hoor."