Titelverdediger Murray verder in Cincinnati

Andy Murray heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Cincinnati bereikt. De olympisch kampioen was woensdag met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Amerikaan Sam Querrey. De als derde geplaatste Murray verdedigt zijn titel in Ohio. Vorige week moest de Brit in Toronto nog opgeven met een knieblessure.

Ook Roger Federer, die het evenement al vier keer won, plaatste zich voor de laatste zestien. De Zwitserse favoriet was de Rus Alex Bogomolov de baas met 6-3 en 6-2. Het was zijn eerste optreden sinds de olympische finale in Londen, waar hij het goud aan Murray moest laten.

In de derde ronde neemt Federer het op tegen de Australiër Bernard Tomic, Murray staat daarin tegenover Jérémy Chardy uit Frankrijk. Voor David Ferrer viel het doek. De Spaanse nummer vier van de plaatsingslijst was niet opgewassen tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka: 4-6 en 1-6.

Bij de vrouwen drongen Petra Kvitova, Caroline Wozniacki en Venus Williams door tot de derde ronde. Kvitova (4), die eerder deze week in Montreal haar eerste toernooizege van dit jaar behaalde, versloeg de Duitse Mona Barthel met 3-6, 6-2 en 7-5.

Wozniacki (6) klopte de Kazachse Sesil Karatantcheva overtuigend met 6-1 en 6-0, terwijl Williams zich in drie sets langs Chanelle Scheepers uit Zuid-Afrika sloeg: 3-6, 6-2 en 7-5.


Titelverdediger Murray verder in Cincinnati (Foto: Novum)