Geschorste ov-adviseur mag weer aan de slag

De adviseur die eerder dit jaar door het ministerie van Infrastructuur buiten functie werd gesteld vanwege de vermeende fraudezaak bij de Amsterdamse stadsvervoerder GVB, mag haar contract toch uitdienen. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat de vrouw niets te verwijten valt.

De vrouw werkte sinds begin maart in opdracht van het ministerie aan de toegankelijkheid van het OV-chipkaartsysteem voor mensen met een beperking. Ze werd aan het einde van die maand geschorst naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf over miljoenenfraude bij het GVB.

Nu is gebleken dat de vrouw geen blaam treft, wordt haar schorsing opgeheven, zegt een ministeriewoordvoerder woensdag. Van het dienstverband zijn overigens nog maar vijf dagen over. Het is niet duidelijk of het contract wordt verlengd.

In juni toonde een onafhankelijk onderzoek aan dat van fraude geen sprake is geweest. Wel zijn twee directeuren op straat gezet omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur.