'Managers slepen Gers Pardoel voor de rechter'

De managers die Gers Pardoel tot vlak voor zijn doorbraak vorig jaar vertegenwoordigden hebben beslag gelegd op zijn bankrekening. Ze sleepten hem maandag voor de rechter, schrijft De Telegraaf dinsdag.

De eigenaren van het Amsterdamse managementbureau Dr. Media eisen volgens de krant een voorschot van 65 duizend euro en inzage in zijn administratie. Pardoel zou rekeningen niet hebben betaald. De managers traden sinds 2009 voor hem op en regelden onder meer een platencontract voor hem.

Hun advocaat, Yehudi Moszkowicz, wijst er in de krant op dat Pardoel nog een keukenverkoper was toen hij een contract sloot met Dr. Media. De artiest zou destijds op de hielen zijn gezeten door deurwaarders. De managers zouden betalingsregelingen met hen hebben getroffen.

Omdat er niet snel genoeg aanvragen voor optredens binnenkwamen, brak de rapper vorig jaar met Dr. Media. Hij zou de managementvergoeding nooit hebben afgerekend. Pardoel is volgens de krant bereid dat alsnog te doen. Zijn voormalige managers zouden meer geduld moeten hebben.