Forest overgenomen door Koeweitse familie

Nottingham Forest is in buitenlandse handen gevallen. De Koeweitse familie Al-Hasawi heeft de voormalig Engelse topclub overgenomen. Nottingham stond sinds oktober te koop. De vorige eigenaar, Nigel Doughty, overleed in februari. Het is niet bekend welk bedrag met de overname gemoeid is.

De zakenmannen Fawaz, Abdulaziz en Al-Omar Hasawi hopen de glorietijden weer terug te brengen. "Het is een eer en een groot voorrecht voor de familie Al-Hasawi om de zeggenschap over deze grote club met een rijke historie over te nemen. We kijken reikhalzend uit naar een succesvolle toekomst." Nottingham veroverde in 1979 en 1980 de Europacup voor landskampioenen.

Doughty kocht Nottingham in 1999 voor twaalf miljoen euro en behoedde de club daarmee voor een faillissement. Hij stopte in totaal 110 miljoen euro in de club, waar de Nederlandse middenvelder George Boateng onder contract staat. Nottingham eindigde afgelopen seizoen als negentiende in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

De overname van Nottingham past in een reeks buitenlandse overnames die de afgelopen jaren gaande zijn in het Engelse voetbal. Het bekendste voorbeeld van een buitenlandse investeerder die zich inkocht in het Britse voetbal is Roman Abramovich. De Rus pompte sinds 2003 al meer dan twee miljard euro in Chelsea.