'Voogdij dochter voornamelijk naar Katie Holmes'

De dochter van Tom Cruise en Katie Holmes gaat voornamelijk bij haar moeder wonen. Dat vertelt een bron aan het Amerikaanse tijdschrift People. Het acteurskoppel maakte maandag bekend een scheidingsregeling te hebben getroffen.

Eerder lieten Cruise en Holmes weten dat het welzijn van hun 6-jarige dochter Suri centraal stond tijdens de onderhandelingen. "Ze houden allebei van hun dochter', vertelt de bron. "Tom denkt dat het goed voor haar is om bij haar moeder te blijven." Holmes en Cruise willen details rond de scheiding buiten de media houden.

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ is ook religie een belangrijk onderdeel in de regeling. Zo zou in het document worden beschreven wat Cruise hun dochter wel en niet mag vertellen over Scientology.

Naar verluidt wilde Holmes scheiden omdat de 50-jarige acteur te obsessief bezig was met de Scientology-kerk en wilde ze haar dochter beschermen. De 33-jarige actrice diende twee weken geleden de scheidingspapieren in om een einde te maken aan hun vijfjarig huwelijk.