Rodney Sneijder naar RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft Rodney Sneijder een aanbod gedaan. Sneijder baalt van de tweet die hij vorige week verzond, nadat hij was gesignaleerd in Waalwijk.

Sneijder was vorige week op weg naar Waalwijk en liet dat weten aan zijn volgers op Twitter. Toen eenmaal de geruchten op gang kwamen dat hij naar RKC zou verkassen, plaatste hij een volgende tweet. Hij plaatste dat hij daar alleen was om 'meubels te kopen'. Hij zou niet naar RKC gaan, maar een week later lijkt het allemaal anders te lopen. "Het was geen handige tweet", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Volgens het AD tekent Sneijder vandaag een tweejarige verbintenis bij de Waalwijkse club. Aldaar wordt hij herenigd met trainer Erwin Koeman. "Onder Koeman heb ik afgelopen seizoen bij FC Utrecht mijn beste wedstrijden gespeeld", vertelt hij aan het dagbad. "Inderdaad was ik vorige week niet in Waalwijk om meubels te kopen, maar om met RKC te praten."

"Ik ben 21 en het had geen zin bij Ajax te blijven of elders bij een club op de bank te zitten. Bij RKC had ik meteen een goed gevoel. Ik zie er naar uit in een rustige omgeving te voetballen, anders dan bij een club als Ajax of FC Utrecht. Er zijn tal van spelers die dankzij een paar jaar bij RKC een mooie vervolgstap konden maken."

Update 16.20 uur

RKC Waalwijk heeft Rodney Sneijder overgenomen van Ajax, zo heeft de club vandaag laten weten. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de ploeg van trainer Erwin Koeman.