Overige PVV-Kamerleden op verkiesbare positie

Alle PVV-Kamerleden waarvan nog niet bekend was of ze mogen terugkeren in de Tweede Kamer staan in de nieuwe kandidatenlijst op een verkiesbare positie. PVV-Kamerlid Willie Dille staat het laagst op plaats 23.

Dat blijkt zaterdag uit de kandidatenlijst van de PVV. In de laatste peiling van Maurice de Hond haalde de PVV 23 zetels.

De hoogste nieuwe binnenkomer is Reinette Klever op de twaalfde plaats. Daarna volgt Danai van Weerdenburg op de achttiende plaats. Vicky Maeijer keert terug op de kandatenlijst. Bij de vorige verkiezingen stond ze op plaats 31 en kwam ze niet in de Kamer, deze keer staat ze op plaats 21.

Voor nieuwkomer Daniël ter Haar wordt het met een 24e plaats op de lijst spannend of hij een zetel krijgt. Datzelfde geldt voor Stephan Jansen en Marc van den Berg (34e op de lijst voor de vorige verkiezingen).

In totaal telt de lijst 49 namen. Na PVV-leider Geert Wilders staat Fleur Agema op de tweede plaats, gevolgd door Martin Bosma.

Eerder deze week splitsten Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven zich van de partij af, waarbij ze hun gal over Wilders spuiden. Volgens de PVV-leider zijn ze alleen opgestapt omdat ze dachten dat ze niet hoog op de kandidatenlijst zouden staan.

Vrijdagavond kregen Jhim van Bemmel, Richard de Mos en Eric Lucassen te horen dat ze niet terugkeren op de lijst. Van Bemmel heeft zich daarop van de partij afgesplitst.