"Als Van Persie naar City gaat is hij dood voor mij"

De aankondiging dat Robin van Persie zijn contract bij Arsenal niet zal verlengen heeft de aarde in Londen doen beven. Sinds de sterspeler van The Gunners op zijn officiële website vertelde dat een gesprek met CEO Ivan Gazidis en trainer Arsène Wenger hem ertoe deed besluiten om zijn verbintenis niet meer te verlengen is een eventuele transfer naar Manchester City voer voor de Britse tabloids.

Piers Morgan, bekend als jurylid van de populaire tv-shows Britain's Got Talent en America's Got Talent en talkshowhost van Piers Morgan Tonight op CNN uitte zijn teleurstelling over het besluit van de Arsenal-vedette gisteravond via Twitter. "Als je naar Manchester City gaat, Robin van Persie, dan ben je dood voor mij. DOOD", zo viel er te lezen op het sociale media platform.

Arsenal slaagt er al jaren niet meer in om prijzen binnen te slepen en zag de voorbije seizoenen telkens hun beste speler vertrekken. Na een onderhoud met Wenger gaf de Nederlander aan zich niet te kunnen vinden in de toekomstvisie van de Franse oefenmeester en kondigde hij zijn vertrek aan.