50 Cent: gepantserde wagen redde mijn leven

50 Cent dankt zijn leven aan zijn gepantserde auto. Dat vertelde de rapper, die eerder deze week na een auto-ongeluk in het ziekenhuis belandde, aan muziekzender MTV. "Een gewone auto was over de kop gevlogen, maar omdat mijn wagen zo zwaar is, gebeurde dat niet."

Het gepantserde voertuig van 50 Cent werd dinsdag aangereden door een vrachtwagen. "Hij verloor de macht over het stuur doordat zijn lading begon te schuiven", zegt de rapper over de chauffeur van de vrachtwagen. "De vrachtwagen heeft meer schade. Mijn auto biedt de beste bescherming, daar mag je Obama ook in vervoeren."

De rapper hield geen ernstige verwondingen over aan het ongeluk, toch werden 50 Cent en zijn chauffeur naar een ziekenhuis gebracht. Na zo'n drie uur mocht 'Fiddy', die werd geboren als Curtis Jackson, het hospitaal weer verlaten.

Jackson lag in mei ook al in het ziekenhuis. Toen kampte hij met maagproblemen. Even leek het erop dat de rapper onder het mes moest, maar een operatie bleek niet nodig. Jackson overleefde in 2000 ternauwernood een moordaanslag, er werden negen kogels op hem afgevuurd.