Oosten VS zwaar getroffen door noodweer

Als gevolg van zwaar noodweer in het oosten van de Verenigde Staten zijn vrijdagavond ten minste negen mensen om het leven gekomen. De zware stormen die over het land trokken zorgden er bovendien voor dat zo'n twee miljoen mensen zonder stroom kwamen te zitten.

In de staat Virginia kwamen zes mensen om het leven, onder wie een 90-jarige vrouw. De vrouw lag in haar bed toen een boom omwaaide en op haar huis terechtkwam. In de staat New Jersey kwamen twee neefjes om toen hun tentje werd verpletterd door een omgewaaide boom. Een man in de staat Maryland werd gedood toen zijn auto werd getroffen door een ontwortelde boom.

Van de staat Indiana tot aan de Atlantische Kust kwamen bijna twee miljoen mensen zonder stroom te zitten. Zaterdag hadden honderdduizenden mensen nog steeds geen stroom, en dus ook geen airconditioning, terwijl de temperatuur tot recordhoogte steeg. De verwachting is dat de stroomstoring enkele dagen aanhoudt.

Vrijdag bereikte het kwik in Washington DC 40 graden Celsius. Daarmee sneuvelde het vorige record uit 1934 toen de thermometer bleef steken op 38 graden Celsius.


Oosten VS zwaar getroffen door noodweer (Foto: Novum)