'Ferrari sprak met Vettel over contract vanaf 2014'

De geruchten dat Sebastian Vettel mogelijk Red Bull Racing in de toekomst in zal gaan ruilen voor Ferrari klinken steeds luider. Volgens Gazzetta dello Sport-journalist Pino Allievi heeft Ferrari met de tweevoudig wereldkampioen gesproken, maar hoeft er nu nog geen contract voor 2014 klaar te liggen.

Allievi, die eerder al de komst van Fernando Alonso naar Ferrari goed voorspeld had, sprak met El Confidencial over de mogelijke overgang van Vettel. "Ferrari heeft inderdaag contact opgenomen met Vettel, maar ik weet niet of het een akkoord of een optie voor 2014 betreft. Volgens mij bekijken beide partijen eind 2013 of de omstandigheden voor zowel Vettel als Ferrari juist zijn om door te gaan met de transfer. In andere woorden, een ander team is niet in beeld bij Vettel, zijn eerste optie is Ferrari."

Het jaar 2013 zou voor de Italiaanse renstal dan een tussenjaar moeten worden. Nog onbekend is wie er dan naast Alonso zal komen te rijden. "Mark Webber heeft gesproken met Ferrari, maar meer weet ik daar niet over. Ik geloof dat als Felipe Massa nog een paar goede races aflevert, hij ook volgend jaar in die auto zit."