Brinkman: PVV'ers willen op DPK-lijst

Meerdere PVV-Kamerleden willen overstappen naar het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK). Dat zegt DPK-lijsttrekker Hero Brinkman dinsdag. Hij wil niet zeggen om wie het gaat maar voelt er weinig voor om zijn oude collega's in zijn fractie op te nemen.

"Onafhankelijk van elkaar zijn ze naar mij toe gekomen", zegt Brinkman. Hij wil niet zeggen om wie het gaat of om hoeveel van de 23 PVV'ers het precies gaat, maar het zijn er volgens hem niet meer dan vijf.

Volgens Brinkman 'knijpen de Kamerleden hem als een oude dief', nu Geert Wilders bezig is met het samenstellen van zijn lijst. "Ik ken de fractie natuurlijk door en door, en vind het gewoon pervers dat één man over de carrière van meer dan twintig man beslist."

Bij DPK gaat een kandidatencommissie over de lijst van potentiële Kamerleden. Brinkman staat niet te springen om de kandidatuur van de PVV'ers. "Ze hebben jarenlang in de fractie hun mond niet opengedaan toen ik ze nodig had. Ik sta niet te springen om ze nu op deze lijst te zetten."