Vrouwenelftal verliest van Engeland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland verloren.In Manchester was de nummer twee van groep 6 met 1-0 te sterk voor de koploper. Oranje heef twee punten voorsprong op Engeland, maar de Engelsen hebben een duel minder gespeeld.

Oranje speelde een goede eerste helft waarin Manon Melis en Daphne Koster verzuimden te scoren. Na de rust heerste Engeland. Rachel Yankey scoorde in de 67ste minuut uit een vrije trap, terwijl Oranje nog bezig was de muur neer te zetten. Direct daarop dwarrelde een voorzet van Claudia van den Heiligenberg op de paal. Beide ploegen kregen nog kansen, maar het bleef 1-0.

Nederlands elftal speelt aankomende woensdag tegen Servië haar laatste kwalificatiewedstrijd. Engeland reist af naar Slovenië. De groepswinnaars gaan rechtstreeks naar het EK volgend jaar in Zweden. Ook de beste nummers twee is rechtstreeks gekwalificeerd. De overige nummers twee spelen een play-off om te bepalen wie alsnog naar Zweden mag afreizen.