Boullier roemt progressie Grosjean

Lotus-teambaas Eric Boullier roemt de progressie die zijn coureur Romain Grosjean dit Formule 1-seizoen heeft gemaakt. De Franse coureur reed in Canada van de zevende startplaats naar plek twee in de race. Ondanks dat zijn banden oud waren was hij op het rubber nog steeds erg snel.

Tegenover Autosport stak Boullier de loftrompet over Grosjean af. "We wisten al dat hij hard werkt, veel tijd met de engineers doorbrengt en goed luistert, maar hij leert ook gewoon heel snel. Het is namelijk niet alleen zijn werklust waardoor hij zich zo goed ontwikkelt, hij steekt ook heel veel op van de data die we verzamelen en van het advies dat hij van anderen krijgt en dat soort zaken."

"Het is erg veelbelovend dat Romain aan de ene kant een goede basissnelheid heeft en zich ook zo snel ontwikkelt. Daarnaast is het fijn dat hij in Canada heeft laten zien dat hij een race kan uitrijden en ondertussen ook de bandenslijtage goed kan managen en zo een race naar zich toe kan laten komen."

Grosjeans teamgenoot Kimi Räikkönen heeft in de kwalificatie iets meer moeite. "Op zondag heeft Kimi geen problemen, maar we moeten hem helpen op zaterdag beter voor de dag te komen." Wie met de E20 een race zal gaan winnen valt nog niet te zeggen. De warme periode in Europa ligt de E20 goed en ook de circuits in Groot-Brittannië, Duitsland en Hongarije die gaan volgen.