Bill Clinton wil dat George Clooney hem speelt

Bill Clinton heeft de ideale kandidaat gevonden voor het geval zijn levensverhaal wordt verfilmd. "Brad Pitt is te knap", aldus de oud-president in een CNN-interview met Hollywoodproducent Harvey Weinstein. "George Clooney is weliswaar ook aantrekkelijk, maar je kunt wel bolvorminge dingen op zijn neus zetten met make-up."

"En hij heeft mijn lengte." Clinton is een fan van de beroemde acteur. "Ik vond hem geweldig in zijn Hawaï-film. Kom, hoe heette die film ook alweer?", vraagt Clinton over The Descendents. "Hij was fantastisch, heel goed en realistisch."

Voor zijn echtgenote Hillary Clinton kan Bill maar een kandidaat verzinnen. "Meryl Streep." De Oscarwinnares is weliswaar elf jaar ouder dan Clooney, maar dat staat de hypothetische film niet in de weg.

Weinstein interviewde de 65-jarige Clinton als gastpresentator van het CNN-programma Piers Morgan Tonight. De producent heeft beide Clintons financieel gesteund bij hun verkiezingscampagnes en is nu een belangrijke sponsor van president Barack Obama. Volgens Clinton maakt Obama een goede kans op een tweede presidentstermijn. "Hij gaat winnen."