FOK!filmtips van de dag: The Constant Gardener

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Terwijl Arjen Robben het vanavond in de Allianz Arena opnieuw tegen Bayern München mag opnemen heeft FOK!film vandaag voor jou weer een paar films geselecteerd. Vanavond om 20:30 is de FOK!filmtip van de dag te zien. The Constant Gardener is vanavond onze keuze. Deze mooie film speelt in een afgelegen gebied in Noord Kenia waar het verminkte lichaam van de jonge Britse Tessa Quayle (een rol van Rachel Weisz) gevonden wordt. Degene met wie ze reist, een arts uit de regio, is in geen veld of wegen te bekennen en men denkt al snel aan overspel. De echtgenoot van Tessa gelooft dit niet en zet alles op alles om de waarheid achter de moord op zijn vrouw te achterhalen. Zijn zoektocht wordt een ware 'odyssee' waarbij hij zijn eigen leven meerdere malen op het spel zet. Langzaam maar zeker komt de waarheid naar voren en blijkt dat zijn vrouw en hijzelf spinnen waren in een web van intriges en samenzweringen.

Later op de avond is op Nederland 2 de film It Might Get Loud te zien. In deze muziekfilm zet regisseur Davis Guggenheim drie virtuoze gitaristen bij elkaar om de magie van de elektrische gitaar te onderzoeken. Jimmy Page van Led Zeppelin, The Edge van U2 en Jack White van The White Stripes zijn de uitverkorenen.

Veel kijkplezier!