AZ-middenvelder Maher Talent van het Jaar

Adam Maher is de tiende winnaar van de Johan Cruijff Prijs. Een jury onder leiding van Cruijff verkoos de 18-jarige middenvelder van AZ tot het grootste talent van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. Maher volgt Ajacied Christian Eriksen op, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

Cruijff vindt Maher de terechte winnaar. "Hij is één van de meest constante voetballers geweest dit jaar, die bijna alle wedstrijden een vaste waarde is geweest voor AZ." De Amsterdammer krijgt naast de Johan Cruijff Prijs ook de mogelijkheid een Cruijff Court aan te leggen op een door hem gekozen locatie.

Bij Maher overheerst de trots. "Het is een fantastische prijs die het seizoen compleet maakt. Ik vind het een eer dat een jury met deze grote namen, zoals Johan Cruijff en Bert van Marwijk, mij als Talent van het Jaar kiest." In het verleden gingen onder meer Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ibrahim Afellay hem voor.

Maher debuteerde vorig jaar maart voor AZ, in het verloren uitduel bij Ajax. Dit seizoen beleefde de kleine middenvelder zijn definitieve doorbraak. Hij was in alle 34 competitieduels van de partij en scoorde daarin vijf goals. Alle competities meegerekend kwam Maher tot meer dan vijftig duels. Hij is door bondscoach Van Marwijk opgenomen in de voorlopige EK-selectie van 36 man.


AZ-middenvelder Maher Talent van het Jaar (Foto: Novum)