[Giro] Cavendish woest op Ferrari

Mark Cavandish is woedend op de Italiaanse wielrenner Roberto Ferrari. Die veroorzaakte tijdens de etappe van vandaag in de Giro d'Italia een massale valpartij waar Cavendish en roze truidrager Taylor Phinney de belangrijkste slachtoffers van waren.

"Gaat het team van Roberto Ferrari of de UCI het juiste doen? Andere rijders, waaronder ikzelf, zijn voor minder naar huis gestuurd", zo twitterde Cavendish. "Vallen met 75 kilometer per uur is niet fijn. Datzelfde geldt voor de manoeuvre van Ferrari." De organisatie besloot uiteindelijk Ferrari niet naar huis te sturen. Hij werd door de jury teruggezet naar de 192e plaats.

Ferrari probeerde zich na afloop te verdedigen voor zijn actie: "Ik was in vierde positie toen Tyler (Farrar) de sprint aanging. Ik probeerde alleen maar een gaatje te vinden en wist niet wie er achter me reed. In een sprint kijk ik nooit achterom." Gianni Savio, algemeen manager van Ferrari's ploeg Androni Giocattoli, wil zijn excuses aanbieden aan Cavendish. "Ik zal mij verontschuldigen tegenover Cavendish namens het team en Roberto Ferrari voor het onjuiste gedrag dat niet zo bedoeld was", aldus de manager tegenover Cyclingnews.com.

Waar Cavendish na de val al snel weer opstond lijken de verwondingen van Phinney ernstiger. Hij werd in een ambulance verzorgd aan zijn enkel. "Het gaat al heel wat beter dan vlak na mijn val", aldus de Amerikaan. "Gelukkig heb ik nu een rustdag om te herstellen."