Dost: "Aparte wedstrijd, fantastisch seizoen"

Bas Dost had na afloop van sc Heerenveen - Feyenoord gemengde gevoelens. Toch overheerste de blijdschap door het bereiken van Europees voetbal. Heerenveen wist vooraf dat een gelijkspel waarschijnlijk betekende dat de ploeg play-offs moest spelen. Hierdoor ontstond een bizar scenario, vond ook Dost.

"Het was een heel aparte wedstrijd, maar laten we het daar niet te lang over hebben. We hebben de vijfde plek behaald na een fantastisch seizoen", aldus de spits tegen Eredivisie Live"Vooraf spreek je af dat je volle bak gaat spelen en zo snel mogelijk 1-0 wilt maken. Dat gebeurt uiteindelijk pas in de tweede helft en probeer je dat vast te houden. Als je de voorsprong weggeeft dan weet je eigenlijk wel dat je deze wedstrijd kan gaan verliezen", knipoogde de topscorer van de Eredivisie.

Door zijn doelpunt tegen de Rotterdammers eindigde Dost op 32 doelpunten in de Eredivisie en 38 in totaal, een record bij de Friese club. "In het begin ben je er niet mee bezig, daarna scoor je drie keer tegen N.E.C. Nijmegen en dan kom je in de buurt en denk je er wel steeds meer aan."

Dost weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt, maar het lijkt bijna zeker dat hij Heerenveen gaat verlaten. "Ik heb met Wolfsburg gesproken en die hadden een goed verhaal en ook een goede trainer. Dat je onder Felix Magath veel moet lopen is dan wat minder, maar het belangrijkste is dat ik aan voetballen toe kom."