IAM Cycling nieuw Zwitsers wielerteam

Volgend jaar zal er een nieuw Zwitsers wielerteam in het peloton te vinden zijn. Gisteren werd in Zwitserland, waar nu de Ronde van Romandië aan de gang is, al duidelijk dat er een nieuw wielerteam zal worden opgericht en vandaag is ook de naam van het team, IAM Cycling, bekendgemaakt.

De nieuwe equipe zal uitkomen op het ProContinentale niveau, het één na hoogste niveau bij de wielerploegen. Bij de presentatie van de plannen werd duidelijk dat het budget zes miljoen Zwitserse frank zal bedragen, wat neerkomt op ongeveer vijf miljoen euro. Daarmee wordt IAM Cycling direct één van de duurste ProContinentale teams.

Ook over de invulling van de ploeg zijn op de persconferentie enige uitspraken gedaan. Zo is de bedoeling dat het team twintig renners groot zal worden, waarvan de helft zal bestaan uit Zwitsers. Namen van renners zijn nog niet genoemd. In de omkadering van de ploeg is wel een naam bekendgemaakt. Zo zal de Fransman Serge Beucherie één van de ploegleiders worden. Beucherie is oud-Frans kampioen en was later ploegleider bij onder meer Z, Gan en Crédit Agricole.