[Bundesliga] Stuttgart ruim langs Werder

VFB Stuttgart blijft in de Bundesliga op koers liggen voor Europees voetbal. Zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz werd in eigen stadion met 4-1 gewonnen van Werder Bremen. Oud-Ajacied Markus Rosenberg bracht de bezoekers nog wel op voorsprong, maar daarna stelde Stuttgart ruimschoots orde op zaken. De ploeg van Bruno Labbadia nestelt zich door de zege steviger op plaats vijf. Werder volgt drie plaatsen lager.

Werder wist al vijf wedstrijden niet te winnen, maar kwam in Stuttgart wel goed uit de startblokken. Rosenberg maakte zijn negende seizoenstreffer. Door een schitterend afstandsschot van Christian Gentner kwam de thuisploeg acht minuten voor rust langszij. Op slag van rust zorgde Martin Harnik zelfs voor de 2-1.

Diezelfde Harnik was vroeg in de tweede helft weer trefzeker, zij het op discutabele wijze. De Oostenrijker nam de bal met zijn hand mee en schoot vervolgens onberispelijk raak. Scheidsrechter Tobias Welz keurde de treffer echter goed, waarmee het duel feitelijk gespeeld was. De vierde treffer van Stuttgart-spits Cacau was slechts nog voor de statistieken.

Stuttgart ruim langs Werder in Bundesliga (Foto: Novum)