[Premier League] Chelsea lijdt duur puntenverlies

Chelsea en Fulham deelden de punten op Craven Cottage. De gasten kwamen door een penalty van Frank Lampard op voorsprong, maar Clint Dempsey zette de stand vlak voor tijd gelijk.

Voor beide ploegen waren de punten hard nodig. Chelsea is volop in de strijd om een ticket voor de Champions League, terwijl Fulham nog kleine hoop had op de Europa League voor volgend seizoen. Het eerste bedrijf kwam maar moeilijk los en veel kansen waren er niet op Craven Cottage. Voor de thuisploeg waren Clint Dempsey en Kerim Frei dicht bij een doelpunt, maar het was Frank Lampard die vlak voor de pauze de score opende vanaf elf meter.

Danny Murphy beging een domme overtreding, waarbij hij met twee gestrekte benen weliswaar de bal speelde, maar de manier van inkomen billijkte de beslissing van scheidsrechter Clattenburgh. De protesten van de Fulham-spelers waren uiteraard tevergeefs en Lampard schaarde zich achter de bal. Evenals enkele dagen geleden tegen Benfica maakte de Engels international geen fout en schoot de bal onhoudbaar achter Mark Schwarzer.

In de rust had manager Roberto Di Matteo waarschijnlijk zijn ploeg verteld om niet te veel meer aan te dringen, want The Blues werden nauwelijks meer gesignaleerd op de helft van Fulham. De ploeg zakte steeds meer in en liet Fulham vooral komen. Dit kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan, want acht minuten voor tijd kopte Clint Dempsey uit een corner de verdiende gelijkmaker binnen. De Amerikaan zorgde net als op Boxing Day voor de gelijkmaker tegen Chelsea en tevens duur puntenverlies voor The Blues.

Di Matteo bracht direct na de gelijkmaker nog wel Didier Drogba in de ploeg, maar het leed was reeds geschied. Door het resultaat profiteert Chelsea niet optimaal van de nederlaag van Tottenham Hotspur eerder op de dag en is Newcastle United de grote winnaar van de subtop. The Magpies en The Spurs hebben nu beide 59 punten, terwijl Chelsea twee punten minder heeft. Fulham klimt over Sunderland heen en staat nu met Norwich City en Liverpool op de achtste plaats.