[Premier League] Tottenham verliest dure punten

Tottenham Hotspur heeft maandag terrein verloren in de strijd om Champions League-voetbal. De Londenaren, waar Rafael van der Vaart twintig minuten voor tijd inviel, gingen met 2-1 onderuit tegen Norwich City. The Spurs blijven vierde, maar zagen nummer vijf Newcastle dankzij een 2-0 zege op Bolton Wanderers langszij komen.

Anthony Pilkington zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong tegen de Spurs, maar twintig minuten later tekende Jermain Defoe voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft legde Elliott Bennett White Hart Lane het zwijgen op toen hij de winnende treffer maakte.

Newcastle United won wel, met 2-0 van Bolton Wanderers. The Magpies van doelman Tim Krul komen daardoor net als Tottenham Hotspur op 59 punten. Hatem Ben Arfa bezorgde Newcastle in de 73e minuut de voorsprong. Papiss Cissé trof tien minuten later ook doel.

Everton won thuis ruimschoots van Sunderland, namelijk 4-0. Magaye Gueye, Steven Pienaar, Leon Osman en Victor Anichebe scoorden allemaal na rust.