Cameraman Libanon gedood door Syrisch vuur

Een Libanese cameraman is aan de grens met Syrië door Syrisch geweervuur gedood. De auto van Ali Shabaan werd volgens zijn collega in de noordelijke grensplaats Wadi Khaled met kogels doorzeefd.

De filmploeg werd overvallen door zwaar geweervuur, dat van alle zijden 'als regen neersloeg', zei verslaggever Hussein Khreis. De salvo's kwamen volgens Libanese veiligheidsambtenaren die voorlopig ongenoemd willen blijven uit het Syrische dorp Armouta.

Khreis bleef ongedeerd, maar Shabaan werd in zijn borst geraakt. Twee uur ging voorbij voor het Libanese leger en omwonenden de belaagde journalisten te hulp schoten. Shabaan, een dertiger, overleed onderweg naar het ziekenhuis.

''Als je de auto ziet denk je dat we in oorlogsgebied zijn geweest'', snikte Khreis op Al Jadeed TV. ''Hij is volkomen aan flarden geschoten. Ik vraag Ali's nabestaanden vergiffenis dat ik niets voor hem heb kunnen doen.''

Eerder maandag openden Syrische troepen volgens de Turkse autoriteiten het vuur op een Syrisch vluchtelingenkamp in Turkije. Ten minste vijf mensen raakten daarbij gewond.