'Boyle en James Bond openen Olympische Spelen van Londen'

Sinds het wereldwijde succes van Slumdog Millionaire in 2008 waren alle ogen gericht op regisseur Danny Boyle, om te zien wat zijn volgende film zou gaan worden. Zo regisseerde Boyle in 2010 de film 127 Hours met James Franco en een jaar later richtte de Engelse regisseur zich op de productie van het toneelstuk Frankenstein, met onder meer Benedict Cumberbatch en Jonny Lee Miller, wat te zien was in het Koninklijke Nationale Theater van Londen.

Via de website van de krant the Sun vernemen we dat Boyle is gevraagd voor het regisseren van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Deze bestaat onder meer uit een korte film met de allerbekendste geheim agent ter wereld: Bond, James Bond! De korte Bond-film heeft als titel The Arrival en heeft Daniel Craig in de hoofdrol. De geheim agent wordt uitgenodigd op Buckingham Palace en krijgt daar zijn volgende missie te horen: de lancering van de Olympische Spelen.

Boyle en zijn filmcrew kregen de afgelopen week ongelimiteerd toegang tot de privévertrekken van de Britse vorstin om filmopnames te maken. De korte film eindigt met James Bond die vanuit een helikopter aan een parachute het Olympische stadion invliegt. Er gaan zelfs geruchten dat de Engelse koningin in de Bond-film te zien zal zijn. Een fijne opwarmer voor al die fans die niet kunnen wachten totdat Skyfall uitkomt in november van dit jaar.