[Serie A] Milan verspeelt punten tegen Catania

AC Milan heeft in de Serie A de ontmoeting tegen Catania niet in winst om kunnen zetten. De koploper kwam op Sicilië niet verder dan 1-1, waardoor Juventus morgen tot op twee punten kan komen van de Rossoneri.

Milan, dat met Urby Emanuelson in de basis startte, kwam goed uit de startblokken en stond na een half uur spelen met 0-1 voor. Robinho zette een aanval op en scoorde na een combinatie met Zlatan Ibrahimovic. De koploper uit de Serie A deed het met het oog op het Champions League-duel tegen FC Barcelona meteen daarna rustiger aan en liet zo Catania in de wedstrijd komen.

Alejandro Gomez gaf kort voor rust al een waarschuwing door de lat te raken. Na rust scoorde hij de gelijkmaker, maar deze goal werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd. In de 57e minuut wist Nicolas Spolli uit een corner wel te scoren. Hierna waren voor beide doelen nog enkele keren momenten dat spelers dachten gescoord te hebben, maar de bal ging niet meer over de lijn, waardoor het 1-1 bleef.

In de onderste regionen deed Parma goede zaken door met 3-1 te winnen bij Lazio Roma. De Romeinen staan nog wel derde op de ranglijst, maar kunnen door dit resultaat wel achterhaald worden door Udinese en Napoli. Parma klom naar plaats dertien.