Glock: "Goed begin van het jaar"

Eén van de verrassingen dit Formule 1-seizoen 2012 is Marussia. De Russische renstal kon in de afgelopen twee seizoenen weinig potten breken en leek dit jaar door een gebrek aan testkilometers ook niet ver te komen. Het tegendeel is echter waar, want de auto is betrouwbaar gebleken.

Marussia kwam niet op tijd door de verplichte crashtest, waardoor er pas na de officiële wintertest op twee filmdagen enkele kilometers met de nieuwe auto kon worden gemaakt. In Australië haalde coureur Timo Glock de finish van de race en werd teamgenoot Charles Pic enkele ronden voor de streep uit voorzorg binnengeroepen. Vorige week in Maleisië kwamen beiden over de streep, waardoor het team nu in het constructeurskampioenschap tiende staat, voor Caterham en HRT.

"Het gaat lekker zo. Ik ben tevreden met onze prestaties en met de progressie die we met de auto hebben gemaakt. Daarnaast is het duidelijk dat we op technisch vlak vooruitgang maken en het team op een zeer hoog niveau opereert," zei Glock tegen Motorsport-Total. Hij denkt dat er nog meer in het vat zit. "We hebben tijdens de eerste weekends veel geleerd over de auto en banden. Die informatie kunnen we goed gebruiken om de auto te verbeteren voordat we straks naar China moeten om te racen."