Mourinho waakt voor onderschatting

Real Madrid neemt het morgenavond in de kwartfinale van de Champions League op tegen het verrassende APOEL Nicosia. Veel mensen denken dat de Madrilenen er van zullen winnen, maar trainer José Mourinho waakt voor onderschatting.

"Ze hebben topteams uitgeschakeld", liet Mourinho op de officiële website van Real Madrid weten. "We hebben ze uitgebreid bestudeerd. Natuurlijk zijn we favoriet, maar het wordt een zware wedstrijd."

APOEL Nicosia stroomde in de tweede voorronde van de Champions League in en bereikte de groepsfase door het Albanese Skënderbeu Korçë en het Slowaakse Slovan Bratislava te verslaan. Vervolgens slaagden ze er in om de groep met Zenit St. Petersburg, Shaktar Donetsk en FC Porto te overleven.

In de achtste finales was APOEL Nicosia uiteindelijk te sterk voor Olympique Marseille. De Franse ploeg verloor de eerste wedstrijd met 1-0, maar de return werd met 1-0 gewonnen. In de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de doorslag moesten geven. De Cyprioten trokken vervolgens aan het langste eind.