Brett Ratner gevraagd voor Midnight Run 2

Brett Ratner is in onderhandeling voor de regie van Midnight Run 2. Robert de Niro neemt zijn rol van premiejager Jack Walsh weer op zich. Ratner en De Niro gaan de film ook produceren, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

In Midnight Run uit 1988 liet Walsh een informant en accountant van de maffia vrij in ruil voor een riem met geld. Hiermee wilde hij zijn eigen koffiehuisje openen om te genieten van zijn oude dag. Een vervolgfilm op de 'buddy comedy' leek dus onwaarschijnlijk.

De terugkeer van Walsh en informant Jonathan 'The Duke' Mardukas, gespeeld door Charles Grodin, is al sinds 1988 een heikel punt. De Niro wil de film al enige tijd maken, maar vele fans vinden dat de klassieker van Martin Brest met rust moet worden gelaten. De betrokkenheid van Ratner, vooral bekend van komedies als de Rush Hour-films en Tower Heist, lijkt daarom op zijn minst gewaagd.

Het scenario van Midnight Run 2 is in handen van David Elliot en Paul Lovett, die ook het script voor G.I. Joe: The Rise of Cobra schreven. Ze zijn momenteel ook bezig met een vervolg op het actiedrama Four Brothers.

Grodin heeft overigens sinds 2006 geen film meer gemaakt en liet vorig jaar nog weten geen behoefte te hebben aan een terugkeer als acteur. Hij zet zich tegenwoordig vooral in als pro-deoadvocaat voor mensen die voor een eerste vergrijp een in zijn ogen belachelijk hoge straf hebben gekregen door fouten in het Amerikaanse rechtssysteem.

Wanneer de opnames voor Midnight Run 2 van start moeten gaan, is nog onbekend.