Mourinho: "Ik klap voor Abidal bij rentree"

José Mourinho had het vaak aan de stok met spelers en trainers van Barcelona, maar de coach van Real Madrid steunt Eric Abidal. De linksback van Barcelona ondergaat een levertransplantatie, nadat vorig seizoen bij hem een levertumor werd ontdekt.

Mourinho weet dat de rivaliteit tussen Real en Barça groot is, maar dit heeft er volgens hem niets mee te maken. "In dit geval maakt het niet uit voor wie je speelt. Als er een manier is om Abidal te steunen, dan zullen mijn spelers dat morgen doen", verklaart Mourinho op een persconferentie voor het duel met Málaga. "Ik zou het heel mooi vinden als hij op het hoogste podium kan terugkeren. Ik zou voor hem applaudiseren", zei de coach van Real.

"Het belangrijkste is echter dat hij een lang en gelukkig leven kan leiden", besluit Mourinho. De 32-jarige Abidal zal een keer in de komende weken geopereerd worden en het is nog onduidelijk of hij op tijd fit zal zijn voor het EK komende zomer. Vorig seizoen was hij net op tijd fit voor de Champions League-finale, waarin Barcelona Manchester United versloeg. Als aanvoerder ontving Abidal de bokaal.