Sibon: "PSV bij de strot pakken"

Gerald Sibon staat met Heerenveen deze week twee keer tegenover zijn oude werkgever PSV. Hij ziet het als een cruciaal duel voor Heerenveens seizoen. De competitiewedstrijd van zondag in Eindhoven en de bekerwedstrijd woensdag in Heerenveen zijn uitermate belangrijk voor beide ploegen. Dat beseft Gerald Sibon ook.

"Die kunnen het seizoen maken of kraken. Dat besef moet iedereen nu wel krijgen. Als je de komende twee wedstrijden goed kunt afsluiten, sta je in de finale van de beker en ben je PSV voorbij op de ranglijst. Het kan een super- of een mooi seizoen worden", vertelt hij het AD.

"Of die spanning in de benen kan slaan? Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Dat voorkom je niet. Wie heeft daar nu ervaring mee bij ons? Niemand. De trainer weet ook niet hoe hij zulke wedstrijden moet spelen."

Maar Sibon is uiteindelijk niet bang. "Wij moeten PSV in elk geval meteen bij de strot pakken. Laten zien dat er ook tegen ons niets te halen is. FC Twente heeft het toch ook gedaan? FC Twente is kwalitatief gezien iets verder dan wij, maar ik denk dat wij wel iets gevaarlijker zijn. Zelfs als we PSV het initiatief geven, zijn we nog levensgevaarlijk met onze aanval."