Koeman en Gio begrijpen keuze KNVB niet

De KNVB maakte vrijdag bekend dat het Nederlands elftal slechts één duel in de Rotterdamse Kuip afwerkt. Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst begrijpen de keuze niet.

Het kwalificatieduel tussen Nederland en Andorra is de enige thuiswedstrijd van Oranje die wordt gespeeld in de Rotterdamse Kuip. De andere, op papier belangrijkere, duels worden gespeeld in de Amsterdam ArenA. Feyenoord loopt hierdoor niet alleen inkomsten uit stadionverhuur mis, maar trainer Ronald Koeman en assistent trainer Giovanni van Bronckhorst begrijpen de keuze ook om andere redenen niet.

"Jammer, ik speelde graag met Oranje in de Kuip en ik weet dat er andere spelers zijn die ook het liefste hier spelen", aldus Giovanni van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond. De 106-voudig international krijgt bijval van hoofdtrainer Ronald Koeman.

"Ik weet niet waar het op gebaseerd is. Als er een gegronde reden voor is, dan is dat natuurlijk aan de KNVB. Maar ik vind het wel vreemd als dat niet zo zou zijn. De meeste sfeer is hier in de Kuip te vinden, hier is het het leukste spelen en niet in de Amsterdam ArenA"