FOK!filmtips van de dag: Rush Hour

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie. Maar welke film moet er nou echt gezien worden? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Lees snel verder.

Spitsuur, wat blijft het altijd een vreselijk naar moment van de dag. Toch is dit vandaag anders: om 20:30 is op Veronica het vermakelijke Rush Hour te zien. De FBI is niet altijd een van de meest succesvolle overheidsorganen geweest. Het Chinese consulaat besluit om de touwtjes in eigen handen te nemen en stuurt speciale inspecteur Lee uit Hong Kon (Jackie Chang) naar de Verenigde Staten om een gekidnapte vrouw te vinden. Tegen adviezen van de FBI belandt Lee in een duistere onderwereld waar hij nog maar een enkele vriend heeft, namelijk agent Carter met een grote bek van het LAPD. Een fijne wegkijker voor deze donderdagavond.

Mocht je meer in een onderzoekende bui zijn, dan kan Twisted iets voor jou zijn. Rechercheur Jessica Shepard (Ashley Judd) is net door haar baas (Samuel L. Jackson) gepromoveerd en wordt hierna direct op een zware zaak gezet. Een seriemoordenaar slacht mannen af en laat een duidelijke boodschap achter aan Shepard: alle doden zijn oude liefdes van de rechercheur geweest. Het complete corps begint haar te wantrouwen en zelfs te zien als hoofdverdachte. Shepard moet tot het uiterste van de zaak gaan om haar onschuld te bewijzen…maar is zij wel onschuldig? Een redelijke thriller die voor de oplettende kijker akelig snel op te lossen is. De film Twisted speelt om 20:30 op de zender NET 5.

Veel kijkplezier!