The Help-actrices in sciencefictionthrillers

Viola Davis en Octavia Spencer maken de overstap van drama naar sciencefiction. De twee actrices, allebei genomineerd voor hun rollen in het komische drama The Help, hebben getekend voor films die zich afspelen in de verre toekomst. De twee zijn relatief onbekend met het genre.

Spencer heeft getekend voor de sciencefictionfilm Snow Piercer. De 41-jarige actrice is in de film te zien naast John Hurt en Tilda Swinton. "Ik heb zo'n zin om met Tilda te spelen", laat de actrice weten op Twitter. De film gaat over een ijstijd die al het leven op aarde doodt, behalve de passagiers van de trein Snow Piercer. Spencer speelt een van de passagiers die in opstand komt om haar zoon te kunnen redden.

De 46-jarige Davis gaat volgens het Amerikaanse filmblad Variety in de film Ender's Game spelen. De actrice speelt een militaire psycholoog die jonge soldaten moet opleiden voor hun gevecht om leven en dood.

Het drama The Help dat is overladen met talloze filmprijzen, betekende de doorbraak van Spencer. De actrice is voor haar rol als keukenmeid genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Haar kansen zien er goed uit aangezien ze al een Golden Globe en een SAG Award in de wacht sleepte. Davis heeft een Oscarnominatie te pakken voor haar hoofdrol in The Help. De gouden beeldjes worden op 26 februari uitgereikt.