El Hamdaoui: Ajax frustreert transfer

Ajax heeft door aanvullende eisen te stellen een transfer van Mounir el Hamdaoui naar Fiorentina onzeker gemaakt. Dat stelt de aanvaller maandag tegenover NUsport. "Ajax bracht naar buiten dat het nu aan mij en Fiorentina is. Maar ik ben eruit met die club. Ajax is zelf met aanvullende voorwaarden gekomen. Ajax vertelt dus niet de waarheid", meent El Hamdaoui.

Volgens het kamp van de Marokkaans international, die bij Ajax al een jaar niet aan spelen toekomt, is afgelopen vrijdag een afspraak gemaakt over de voorwaarden van een transfer. Daar zou ook een schadevergoeding voor de spits bijzitten. "Wij hebben ons aan de afspraken gehouden. Mounir wil graag, maar Ajax stelt de zaken nu anders voor", verklaart fiscaal specialist Albert van Werkhoven.

Ajax bestrijdt tegenover het tijdschrift de lezing van El Hamdaoui. Volgens de club is zowel afgelopen zomer als deze transferperiode bijna een contract met Espanyol bereikt, maar waren de eisen van El Hamdaoui te hoog. "Het zou jammer zijn als dat nu met Fiorentina wederom gebeurt", laat een woordvoerder weten, die ook stelt dat de clubs er wel uitkomen. "Als deze transfer doorgaat is dat voor alle betrokkenen het beste."

Een schadevergoeding voor El Hamdaoui komt er als het aan Ajax ligt niet. "Ze zijn vrijdag inderdaad bij ons geweest met forse financiële wensen voor de speler en de manager. Daar gaat Ajax niet in mee."