[AC] Sudan en Angola in evenwicht op Afrika Cup

Het duel in de Afrika Cup tussen Sudan en Angola is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Manucho zette de Angolezen twee maal op voorsprong, Mohamed Bashir bracht Sudan twee keer langszij. Door het gelijkspel staat Angola na twee wedstrijden op vier punten. Sudan heeft nu een punt. Later donderdag staat in poule B Ivoorkust - Burkina Faso op het programma.

De wedstrijd in Malabo, de hoofdstad van Equatoriaal Guinea, bereikte nooit een hoog niveau. Angola had in de beginfase wel het overwicht, wat door Manucho in een voorsprong werd uitgedrukt, maar kon niet doordrukken. Via een kopbal van Bashir werd het voor rust weer gelijk.

Na de thee kwam voormalig Ajacied en oud-Nederlands jeugdinternational Nando Rafael bij Angola binnen de lijnen. De aanvaller moest toezien hoe zijn collega Manucho opnieuw scoorde uit een simpel versierde penalty. Iets meer dan een kwartier voor tijd schutterde de verdediging van Angola echter, waarna de bal voor de voeten van Bashir viel. Die aarzelde niet en drukte af: 2-2.


Sudan en Angola in evenwicht op Afrika Cup (Foto: Novum)