"De Vita kan dunner"

Designer van de PlayStation Vita, Takashi Sogabe, heeft tijdens een rondvraag gezegd dat hij de PlayStation Vita in de toekomst graag dunner zou willen maken dan het launchmodel dat nu beschikbaar is. Volgens Sogabe zou de PlayStation Vita eigenlijk een stuk dunner worden dan hij uiteindelijk is geworden.

Volgens Sogabe is het altijd een strijd tussen de designers en de engineers. De designers willen graag een mooier, dunner model terwijl de engineers hun best doen om alle functies erin te stoppen. Sogabe zou graag een dunner model van de Vita willen zien maar dat zou wel betekenen dat de engineers een manier moeten vinden om alles er alsnog in te proppen.

"Maybe it will become thinner in the future, but the engineers would have to come up with a means to do that. The main effort for me was to make this product happen."

Als designer had hij ook een aantal andere wensen die helaas niet verwezenlijkt kon worden. Zo had hij graag de knoppen en de analoge sticks op een andere plek gezien en had hij veel liever metaal gebruikt in plaats van plastic. Dit laatste kon niet gedaan worden omdat de antennes die in het apparaat zitten niet goed zouden functioneren.

Vita
"PlayStation Vita kan dunner"