Louwman neemt failliet autobedrijf Hessing over

De Louwman Groep neemt de failliete auto-importeur en -dealer Hessing over. Het bedrijf heeft overeenstemming met de curator bereikt over een doorstart, inclusief de prominente showroom langs de A2 bij Utrecht. Er worden geen financiële details naar buiten gebracht, zegt een woordvoerder.

De verkoop- en serviceactiviteiten worden zo snel mogelijk hervat, met een groot deel van de voormalige medewerkers. Maar daarover zijn nog gesprekken gaande. Louwman laat vrijdag weten 'een zonnige en solide toekomst voor de exclusieve auto in de Nederlandse markt' te zien.

De Louwman Groep bestaat uit 36 dealerbedrijven in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Den Haag en Amersfoort. Het bedrijf verkoopt onder meer nieuwe en gebruikte auto's van de merken Toyota, Lexus, Suzuki, Chrysler, Jeep en Dodge en is ook actief op het gebied van reparaties, onderhoud, financiering en verzekering.

Hessing werd begin deze week failliet verklaard. Het bedrijf importeerde dure merken als Bentley, Lamborghini, Maserati en Rolls-Royce. Eigenaar was F.M. Hessing, die zich had verslikt in een mislukt vastgoedproject bij Bilthoven. Louwman voert gesprekken met alle merken.