Man staat alsnog dna af in moordzaak Meppelse

Een man wil alsnog zijn dna afstaan in het onderzoek naar de moord op een bejaarde vrouw uit Meppel in 2009. Nadat dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een dringende oproep was gedaan dna af te staan en zo het onderzoek verder te helpen, is hij van gedachten veranderd. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

In de zaak is van ruim driehonderd mensen dna afgenomen om uit te sluiten dat zij de dader zijn. Tot nu toe weigerden 27 mensen mee te werken. Een van hen heeft nu alsnog zijn medewerking toegezegd. Het OM benadrukt dat niemand opnieuw is benaderd met de vraag dna af te staan. Alleen via Opsporing Verzocht is nog een oproep gedaan.

Na de uitzending zijn 53 tips binnengekomen. De politie liet eerder al weten dat er 'zeer bruikbare' tips bij zitten. Het is de tweede keer dat Opsporing Verzocht aandacht besteedde aan de zogenoemde ABC-moord.

Het 88-jarige slachtoffer werd destijds vermoord in het woon- en zorgcentrum ABC. Toen ze op een nacht in juni 2009 werd gevonden, lag ze deels ontkleed en vastgebonden in haar bed.