The Silence of the Lambs in staatsarchief VS

De thriller The Silence of the Lambs uit 1991 en Walt Disney's Bambi uit 1942 behoren tot de 25 films die door de Amerikaanse overheid zijn geselecteerd voor het nationale filmregister. De films zijn aangewezen door de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten.

Ook The Kid van Charlie Chaplin uit 1921 en Faces van John Cassavetes uit 1968 gaan het archief in. De nieuwste film die is toegevoegd is Forrest Gump van Robert Zemeckis uit 1994. De bibliotheek maakte een keuze uit 2228 films die door burgers werden aangedragen.

"Deze films zijn geselecteerd om hun voortdurende belang voor de Amerikaanse cultuur", verklaart de bibliotheek. "Onze filmerfenis moet worden beschermd, omdat ze onze geschiedenis en cultuur vastleggen en een reflectie zijn van onze hoop en dromen."

De films die door de bibliotheek worden uitgezocht moeten van cultureel, historisch of esthetisch belang zijn en minstens tien jaar oud. In totaal zijn 550 films gearchiveerd. De laatste keer dat films werden toegevoegd was in 2005.


The Silence of the Lambs in staatsarchief VS (Foto: Novum)