Tweede rijder vinden geen prioriteit bij HRT

Het kan nog wel even duren voordat het HRT F1 Team haar tweede coureur voor het Formule 1-seizoen 2012 bekend zal maken. De Spaanse renstal legde al Pedro de la Rosa vast, maar de keuze van zijn teamgenoot heeft vooralsnog geen prioriteit.

"We zijn met enkele coureurs in gesprek, maar we kunnen nog niet op de zaken vooruitlopen. Het is een beslissing die we ook zeker niet voor het nieuwe jaar zullen maken, want het is momenteel geen urgente zaak om een tweede coureur te hebben. Ons huidige doel is om de structuur van het team goed vast te leggen. We moeten nog een aantal mensen aan boord halen, maar dat is normaal en we zijn er klaar voor. Zodra de basis is, kunnen we een toekomst opbouwen," zei de nieuwe teambaas Luis Perez-Sala.

HRT heeft zich de afgelopen tijd gereorganiseerd, waardoor 2012 voor het team een overgangsjaar zal worden naar een gevestigd team. "We moeten eerst zorgen dat de auto op tijd af is. Daarna kunnen we bezig met het verbeteren van de auto. Volgend jaar wordt een jaar waarin we ons kunnen voorbereiden op een stabiele situatie in 2013."

Voor de positie van tweede rijder bij HRT zijn een aantal gegadigde. Vitantonio Liuzzi heeft een contract voor komend jaar, maar zal desondanks waarschijnlijk niet in de bolide plaats gaan nemen. Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi, Vitaly Petrov, Bruno Senna, Jerome d’Ambrosio en Adrian Sutil raakten in de afgelopen weken hun stoeltje kwijt en zijn grotere kanshebbers, naast enkele namen, zoals Giedo van der Garde, die al enige tijd rondzingen in het geruchtencircuit.