Door staking sleutelde Craig zelf maar aan Bondfilm

Daniel Craig heeft met regisseur Marc Forster scènes uit de Bondfilm Quantum of Solace herschreven. Scenaristen in Hollywood waren massaal aan het staken en daarom namen Craig en Forster zelf maar de pen ter hand. "We waren de enigen die het mochten doen", vertelt de Bondacteur aan het uitgaanstijdschrift Time Out London.

De productie van de Bondfilm zat in de penarie door de scenaristenstaking in 2007 en 2008. "Volgens de regels konden we niemand aannemen als schrijver, maar een acteur en regisseur konden wel samen aan scènes werken", vertelt de acteur.

Hoewel Craig en Forster hard aan het scenario werkten, is de Britse acteur niet tevreden met het eindresultaat. "We zijn ermee weggekomen, maar dan ook maar net." Craig is blij dat de film een succes was.

"Voor mij persoonlijk zou ik het een volgende keer beter willen doen om meer voldoening eruit te halen", aldus de acteur. Het avontuur heeft niet het literaire genie in de 43-jarige Craig ontwaakt. "Ik ben geen schrijver."

De acteur werkt momenteel aan Skyfall. Het wordt de derde keer dat hij in de huid kruipt van de Britse geheim agent. De Bondfilm wordt geregisseerd door Sam Mendes en moet volgend jaar in de bioscopen draaien. Over het verhaal van Skyfall is nog niets bekend.


Door staking sleutelde Craig zelf maar aan Bondfilm (Foto: Novum)